За Snow Peaks

Ски и сноуборд училище Snow Peaks се намира в град Банско, ул. „Найден Геров“ №1, в непосредствена близост до втория главен вход на кабинковия лифт. Snow Peaks е с дългогодишен опит в сферата на зимните спортове и ще Ви предостави професионално обслужване за следните услуги:

  • Ски и сноуборд екипировка
  • Ски и сноуборд училище
  • Професионален ски сервиз

Екипът от квалифицирани инструктoри на Snow Peaks ще се погрижи за Вашата пълноценна ваканция. Без значение от възрастта или нивото Ви, професионалният им подход гарантира качествени резултати в развитието на Вашите ски и сноуборд умения.
Инструкторите владеят няколко езика и са професионално подготвени ски и сноуборд учители. Повечето от тях са бивши състезатели по ски алпийски и бегови дисциплини. Дългогодишният им опит и страст към спорта са предпоставка за добро обслужване и гаранция за високи резултати. В училището можете бързо да усвоите първите стъпки в ски и сноуборд спорта или да развиете своята карвинг техника благодарение на професионалните съвети на инструкторите. За любителите на екстремни спортове училището също разполага с опитни кадри.

Георги Парлапанов

Активен състезател по ски алпийски и бегови дисциплини в отбора на Банско през 80-те години, с множество постижения в ски надпревари от национален мащаб. Носител е на купа „Пирин“. Като ветеран печели златни медали в ски бягането в три поредни шампионата, а през 2012 г. заема първото място в състезанието при алпийците.

George Parlanov- winner of many national ski championships image
Freestyle Skiing Image

Неговите синове Иван и Яни от ранна възраст поемат по очертания от баща им път, закърмени с любов към планината и проявяващи подчертани наклонности към ски спорта. И двамата преминават през школата на Ски клуб „Банско“. Като състезатели имат завидни постижения. Иван завоюва второ и трето място на национални шампионати през 2015 г. и 2013 г., второ и шесто място на международни състезания през 2016 г. и 2009 г. Практикува свободен и екстремен стил.

Member of the national team for alpine skiing image Member of the national team for alpine skiing image Member of the national team for alpine skiing image

Яни е в състава на националния отбор по ски алпийски дисциплини от 2005 г. до 2015 г. Три поредни години е носител на купа "Надежда". От участията си в международни състезания има класирания на 6-о място в Пока Лока – Словения, 12-о за купа „Тополино“ – Италия, 24-о на Зимната олимпиада за деца в Полша.

История

Ски и сноуборд училището е замислено и създадено като семеен бизнес през 2009 г. и следва най-добрите традиции в развитието на ски спорта в Банско. То е основано от Георги Парлапанов – активен състезател по ски алпийски и бегови дисциплини в отбора на Банско през 80-те години, с множество постижения в ски надпревари от национален мащаб. Носител е на купа „Пирин“. Като ветеран печели златни медали в ски бягането в три поредни шампионата, а през 2012 г. заема първото място в състезанието при алпийците. Целият му личен и професионален живот е свързан с планината. Работи като ски учител и планински водач.

Ivan and Yani won national championship and international competitions Image

Неговите синове Иван и Яни от ранна възраст поемат по очертания от баща им път, закърмени с любов към планината и проявяващи подчертани наклонности към ски спорта. И двамата преминават през школата на Ски клуб „Банско“. Като състезатели имат завидни постижения. Иван завоюва второ и трето място на национални шампионати през 2015 г. и 2013 г., второ и шесто място на международни състезания през 2016 г. и 2009 г. Практикува свободен и екстремен стил.

Yani picture of winter Olympics Games image
Yani picture of Pokka Loka competition image

Яни е в състава на националния отбор по ски алпийски дисциплини от 2005 г. до 2015 г. Три поредни години е носител на купа "Надежда“. От участията си в международни състезания има класирания на 6-о място в Пока Лока – Словения, 12-о за купа „Тополино“ – Италия, 24-о на Зимната олимпиада за деца в Полша.

След натрупания опит в състезанията по ски и тримата започват да прилагат уменията си като ски учители. Тъй като доволните клиенти, които обучават, стават все повече, семейството решава да създаде собствено ски и сноуборд училище, което бързо се утвърждава в конкурентната среда на множеството училища в ски център Банско. Вече осем години Snow Peaks се радва на популярност и е сред предпочитаните от българските и чуждестранните гости на курорта. Днес ски сноуборд гардеробът е оборудван със съвременна екипировка, която се обновява ежегодно, а ски училището разполага с подбран екип от опитни инструктори.

donation-details
Rediscover summer with our activities!